BREAKING

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι στην -ισπανική- ΕΡΤ απέτρεψαν το "λουκέτο"

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία εκπέμπει ζωντανά την Παρασκευή, μετά την αποτυχημένη απόπειρα των αρχών να διακόψουν το σήμα των αναμεταδοτών, σύμφωνα με εκπρόσωπο των εργαζομένων.


«Το ραδιόφωνο έκλεισε, όμως η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημέννες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων», ανέφερε η εκπρόσωπός τους και πρόσθεσε: «'Ηταν μια νύχτα θλίψης, αλλά ταυτόχρονα μια νύχτα αξέχαστη και συγκινητική, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να εκπέμπουμε».

Το ραδιόφωνο της Βαλένθια σίγησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ξεκίνησαν λίγο αργότερα να εκπέμπουν ζωντανά, μεταδίδοντας τις εξελίξεις. Στη συνέχεια, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν τη νύχτα μπροστά από την έδρα της τηλεόρασης.

Η τοπική κυβέρνηση δημοσίευσε την Πέμπτη στην εφημερίδα της κυβέρνησης «το νόμο για τη κατάργηση και διάλυση» του σταθμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα RTVV.

Στις 5 Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει το κλείσιμο του σταθμού, αφού δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόλυση 1.000 εκ των συνολικά 1.700 εργαζομένων, για τους οποίους η τοπική κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα να τους επαναπροσλάβει.

 Kαρε καρέ η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης στην Βαλένθια.
Εικόνες, που ξυπνούν τις δικές μας μνήμες, για το λουκέτο της δικής μας ΕΡΤ. 


About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT