BREAKING

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Greece Hoping for Asylum (video) -«O άνθρωπος είναι η απάντηση όποια και αv είναι η ερώτηση»

Το ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης Deutsche Welle, στις 7 Αυγούστου 2013,με θέμα τη δράση του λιμενικού,επικεντρώνεται στις βιαιοπραγίες των ανδρών της ακτοφυλακής κατά την διάρκεια επιχειρήσεων, για την αποτροπή εισόδου μεταναστών στα ελληνικά εθνικά ύδατα, φιλοξενεί καταγγελίες για  άνδρες του λιμενικού,που απειλούν πρόσφυγες ότι θα τους σκοτώσουν, ενώ το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές με λιμενικούς να επιτίθενται σε αλλοδαπούς και  να σημαδεύουν με τα όπλα τους πνιγμένους.
Είναι ντροπιαστικό για μια χώρα  προσφύγων η υποδοχή των μεταναστών στην Ελλαδα,είναι φρικιαστικό και δείχνει απουσία κάθε συμπόνιας και προσπάθειας για κατανόηση και βοήθεια προς τους αδύναμους.
Η υποκρισία ορισμένων ακομα και σημερα  είναι τόσο χυδαία, όσο και ο ευθύς ταξικός, εθνικιστικός, ρατσιστικός και φασιστικός τους λόγος.
Η υλιστική ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών μας αποδεικνύει ότι ότι έχουμε πετύχει είναι ζήτημα πάλης των από κάτω με τους από πάνω,είναι η βεβαιότητα που πλοηγεί τους ανθρώπους και αυτή θα συνεχίσει να είναι σαν η πιο σταθερή νομοτέλεια.
 Το ζήτημα είναι αν θα αποδεχτούμε την αλήθεια της μπαίνοντας στην πάλη ή μοιρολατρικά θα δεχτούμε ότι θέλουν. Η επιλογή είναι και δική μας. Ο Αντρέ Μπρετόν, του οποίου τη φράση χρησιμοποίησα για τίτλο, μάλλον το λέει απλότερα και έχει ήδη αποφασίσει με ποιανού το μέρος είναι.



About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT