BREAKING

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Βερόνα: Πρόστιμο έως 500 ευρώ σε όποιον προσφέρει φαγητό σε άστεγους-Χθες η Μαδρίτη,η Μασσαλία, το Μπορντώ και οι Κάννες , σήμερα η Βερόνα, αύριο τι

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί ο ακροδεξιός δήμαρχος της Βερόνα Φλάβιο Τόζι ανακοινώνοντας την επιβολή προστίμων έως 500 ευρώ σε όποιον προσφέρει φαγητό στους άστεγους της πόλης -απαγορεύοντας κατ΄ ουσίαν την αλληλεγγύη.Ο δήμαρχος, προερχόμενος από τους κόλπους της Λέγκα του Βορρά, επικαλείται λόγους «δημόσιας υγείας», αλλά κατακεραυνώνεται για κυνική ψηφοθηρική τακτική ενόψει των ευρωεκλογών.
Μετά την υπογραφή της εν λόγω απόφασης, κινδυνεύουν να υποχρεωθούν να πληρώσουν το χρηματικό πρόστιμο και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων τα οποία κάθε βράδυ διανέμουν ζεστό φαγητό σε φτωχούς και άστεγους της πόλης της «Αρένα».
Οι οργανώσεις δήλωσαν αιφνιδιασμένες από την κίνηση του δημάρχου. «Πηγαίνουμε όπου μας έχουν ανάγκη. Αν υπάρχουν προβλήματα με την υγιεινή και τη δημόσια τάξη ενισχύεις τις δικλείδες ασφαλείας και εντείνεις τους ελέγχους. Η επιβολή προστίμου σε όσους προσφέρουν φαγητό δεν είναι η λύση» δηλώνει ο Μάρκο Τέτσα, πρόεδρος της Ronda della Carità.

 Από τις πρώτες αντιδράσεις ήταν αυτή του γνωστού Ιταλού δημοσιογράφου Γκαντ Λέρνερ, ο οποίος κάλεσε μέσω Διαδικτύου τους κατοίκους της Βερόνα να πάρουν μέρος την Παρασκευή στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου της πτώσης του ναζιφασισμού, προχωρώντας σε πράξη «πολιτικής ανυπακοής»: να μοιράσουν φαγητό στους άστεγους, αδιαφορώντας για την απόφαση του Τοζι, όπως θα κάνει και ο ίδιος.
Με πρόστιμο που θα αγγίζει τα 750 ευρώ  τιμωρείται η αστεγία στη Μαδρίτη. Στην Ισπανία, οι περιφέρειες είναι ελεύθερες να νομοθετούν κατά το δοκούν για την επαιτεία. Η Ana Botella, δήμαρχος της Μαδρίτης, αποφάσισε να ποινικοποιήσει τη φτώχεια και να επιβάλλει «συνταγματικό σαδισμό» σε χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα.
Σε αρκετές γαλλικές πόλεις όπως η Μασσαλία, το Μπορντώ και οι Κάννες, θεωρείται παράνομη η «επιθετική επαιτεία». Πιο συγκεκριμένα, όταν αυτή πραγματοποιείται «με επιθετικό τρόπο» ή συνοδεία «επικίνδυνου ζώου». Αυτοί οι «επικίνδυνοι» ζητιάνοι καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 38 ευρώ. Από το 2011, η ξενοφοβική τάση της Ευρώπης γίνεται και εδώ πραγματικότητα, όπου οι αλλοδαποί άστεγοι που θεωρούνται «επικίνδυνοι», απελαύνονται. Στη Γαλλία το 2012 υπήρχαν 141.500 άστεγοι, εκ των οποίων 30.000 παιδιά.

Χθες η Μαδρίτη,η Μασσαλία, το Μπορντώ και οι Κάννες , σήμερα η Βερόνα, αύριο τι – Ποιοι θέλουν να κάνουν την Ευρώπη κομμάτια και θρύψαλα

About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT